“איך להיות מעצב תכשיטים?” – 10 צעדים מומלצים

בעולם שבו אופנה, ייחודיות ואמירה הם כל כך חשובים עבודתו של מעצב תכשיטים יכולה להיות מהנה, מרגשת, מספקת ומתגמלת מבחינה כלכלית. יותר ויותר מעסיקים ולקוחות מחפשים אחר צורפים ומעצבי תכשיטים מוכשרים ומיומנים. המפתח לבניית קריירה בעיצוב תכשיטים הוא  לימודי צורפות ועיצוב תכשיטים בבית ספר ראוי ומקצועי המעניק לך ידע נרחב החל משיעורים בסיסיים בצורפות ועיצוב תכשיטים וכלה בטכניקות מתקדמות.

עיצוב תכשיטים וייצור תכשיטים הוא תהליך מורכב ורב פנים. מעצב תכשיטים חייב להיות בעל כישורים וידע נרחבים בכדי  לבצע את המשימות הנדרשות. צורפים ומעצבי תכשיטים צריכים להיות מסוגלים להלחים רכיבי מתכת שונים, לשבץ אבני חן, ללטש,לצקת, לפצור, לעבוד בשעווה ואף לבחון ולהעריך פנינים, זהב, כסף ואבנים יקרות.

להיות מעצב תכשיטים נותן לך את החופש לקבוע את לוח הזמנים שלך, כמו גם לאפשר ביטוי לרעיונות היצירתיים שלך, אך עלייך להכיר ולהבין את החומרים בהם אתה משתמש ואיך הם ייראו על העונד לפני שאתה יכול לעצב תכשיטים בהצלחה.

פעמים רבות, יש למעצב התכשיטים רעיון נהדר, אבל כשהוא מתיישב ליד שולחן העבודה שלו כדי להפוך את החומר לתכשיט,המציאות מתנגשת עם הדמיון. באמצעות לימודי צורפות מקצועית ולימודי עיצוב תכשיטים הביצוע הופך להיות קל יותר ויותר. ידע ביישום טכניקות צורפות מתקדמות ומגוונות והכרתם לעומק של מתכות שונות, כלי הסדנא הרבים, אבני חן, וחומרים שונים יובילו את מעצב התכשיטים להפוך תכשיט או  אב טיפוס  מחלום למציאות.

לאחר לימודי עיצוב התכשיטים פוטנציאל ההשתכרות שלך הוא אינסופי ולכן ישנם עשרה  צעדים מומלצים בתום הלימודים:

  1. הצורף ומעצב התכשיטים המתחיל צריך לחוש ולהכיר את רוח התקופה. מה הם ההשפעות האופנתיות והתרבותיות שיביאו ליצירת  תכשיטים ייחודיים ומקוריים. עלייך לבחון את סביבתך ולייצר תכשיט בהשראת קהל היעד והתקופה.
  2. עלייך להחליט איזה סוג של תכשיטים  תרצה לייצר: צמידים, טבעות, עגילים, שרשרות, סיכות ועוד, או שילוב של מספר סוגי תכשיטים .
  3. עלייך להכיר ולבחור את  החומרים שמהם תרצה לייצר תכשיטים: כסף, זהב, אבני חן, אבנים יקרות, חומרים טבעיים כגון עץ ועוד…
  4. שאל את עצמך מהו קהל הלקוחות לו אתה מתכנן למכור: האם אתה מכוון  לשוק ההמוני, למכור לחנויות מקומיות, להשתתף בירידי אמנות ואירועים או לפתוח חנות משלך.
  5. עלייך להכין תוכנית עסקית המפרטת את עלויות ההקמה וחזונך העסקי כולל סוג העסק לצורכי דיווח לרשויות המס.
  6. עלייך לבחור מהו מיקום או סביבת העבודה בה תייצר את  העיצובים שלך. מיקום הסדנא בה תייצר את תכשיטך ישתנה בהתאם לסוג העבודה הצפויה.
  7. בניית סדנא : רכישת ציוד מקיף הכולל את שולחן הצורף וכסאו, מלחם, פצירות ועוד ציוד רב אשר יותאם אישית לתוכניתך העסקית.
  8. רצוי ומומלץ להכין תיק עבודות ראשוני ולתמחרו בהתאם לסוגי חומרי הגלם ממנו עשוי כל תכשיט.
  9. נסה לצור קשרים עסקיים עם אומנים מקצועיים אחרים , להשתתף בירידי אומנות, ולהיחשף לעולם התכשיטים החדש לך. מומלץ לעשות פרויקט ראשוני עבור חברה קיימת ואם הפרויקט מוצלח לשקול פרויקטים עתידיים יחד.
  10. התחל למכור באתרי אינטרנט, בכדי לזכות בפרסום וחשיפה בעלויות נמוכות.

חשוב לזכור  כי כל מעצבי התכשיטים הגדולים התחילו את דרכם על שרפרף ליד מורה לצורפות ועיצוב תכשיטים שהכיר להם את יסודות הצורפות.

ענף עיצוב התכשיטים הוא ענף שמגלגל ביליוני דולרים בשנה וגדל באופן קבוע. כיום, הענף הפך גלובלי ויוצר קשרים בין מעצבי התכשיטים המוכשרים ללקוחותיהם ברחבי העולם כולו דרך חנויות מקוונות.  מעצבי התכשיטים המתחילים יכולים להתברג בענף ולהתבלט בייחודם וכישרונם ולכן חשוב להתחיל את הדרך עם ידע נרחב בטכניקות הצורפות השונות שיאפשרו להפוך את הפנטזיה העיצובית  למציאות.

בהצלחה,

מוטי בלנק.